Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR
Prijava v E-izobraževanje IZS: Prijava
* prijava je mogoča samo za člane eINŽENIRJA

eIZOBRAŽEVANJA IZS

Zasnova samooskrbe z električno energijo individualnih zgradb

dr. Jurij Curk


Namen predstavitve je zajeti sistemski vidik samooskrbe in perspektive razvoja takšnih sistemov iz vidika elektroenergetskega omrežja. V Sloveniji se velika pričakovanja razogličenja postavljajo ravno pred samooskrbo, saj od državnih institucij zahteva za zagon relativno malo napora. Vendar so samooskrbni sistemi, kot se zdaj gradijo, za omrežje dogoročno in v večjih količinah nevzdržni. V predavanju bo razloženo zakaj.

Hkrati pa bodo nakazane smeri razvoja, ki bo lahko prinesel boljše učinke. Objasneno bo, kako koncept samooskrbe vpliva na celotne stroške preskrbe z električno energijo, katere cilje se da doseči in katere cilje je smiselno dosegati. Hkrati pa bo podana tudi primerjava različnih konfiguracij samooskrbe iz vidika sprejemljivosti za sistemi, pravične delitve finančnih bremen in učinka za investitorja.

Predstavitev bo temeljila na dejanskih aktualnih podatkih iz omrežja na nivoju distribucijskega omrežja in priemra konkretnega sistema samooskrbe, ki je bila v osnovni varianti zavrnjena z vidika priklopa na omrežje. Torej gre za realno in ne idealizirano stanje.

Cena: 94€

Za ogled predavanja boste prejeli 2 kreditni točki (2 KT)

Videogalerija

Prijava

Za ogled videoposnetkov morate biti prijavljeni.

Nazaj