Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR
Prijava v E-izobraževanje IZS: Prijava
* prijava je mogoča samo za člane eINŽENIRJA

eIZOBRAŽEVANJA IZS

BIM 3D - Primeri iz projektantske prakse

Matic Skalja, mag.inž.grad.

BIM (Building Information Modeling) poleg osnovne 3D geometrije vključuje tudi informacije pripisane k posameznim gradnikom BIM modelov. Informacije so v BIM procesih ključne in nujno potrebne za izvedbo naprednih analiz 4D, 5D in 6D. Kakšen pa je pomen informacij pri samem 3D BIM modeliranju?

Ali potrebujemo kakovostne informacije pripisane h gradnikom, tudi, ko naši BIM procesi ne predvidevajo naprednih časovnih ter finančnih analiz? V okviru izobraževanja bo na primerih iz projektantske prakse prikazano, kako zapisati, organizirati in uporabiti informacije iz BIM modelov za kakovostno 3D BIM koordinacijo in iskanje neskladij med posameznimi delnimi modeli, ki skupaj sestavljajo zbirni BIM model.

Usklajena in kvalitetna projektna dokumentacija, ki temelji na ustrezno koordiniranih 3D BIM modelih, prinaša prihranke časa, materiala in posledično denarja v času izvedbe. Kakovostno koordinirani 3D BIM modeli predstavljajo predpogoj za vse naprednejše analize in uporabe, ki jih BIM omogoča v času projektiranja, gradnje ter celotne življenjske dobe.

Za ogled predavanja boste prejeli 2 kreditni točki (2 KT)

Videogalerija

Prijava

Za ogled videoposnetkov morate biti prijavljeni.

Nazaj