Pozdravljeni, prijavite se. eINŽENIR
Prijava v E-izobraževanje IZS: Prijava
* prijava je mogoča samo za člane eINŽENIRJA

eIZOBRAŽEVANJA IZS

Zakon o splošnem upravnem postopku in gradnja objektov

Klavdij Mally, univ.dipl.inž.grad. / Sonja Ristanović, u.d.pr.


S sprejetjem GRADBENENGA ZAKONA se je povečala vloga vodje projekta za uspešno izvedbo projekta. Vodja projekta spremlja projekt od njegove zamisli, skozi projektiranje in izgradnjo do predaje objekta investitorju. V vseh teh fazah se vodja  projekta in drugi udeleženci pri gradnji srečujejo z državnimi organi, pooblaščenimi organizacijami in lokalnimi skupnostmi. Pri komuniciranju z temi organi veljajo postopkovna pravila, ki jih ureja ZAKON O SPLOŠNEM UPRAVNEM POSTOPKU.

Uspešno komuniciranje je ključ do uspeha.

V pomoč pri komuniciranju in razumevanju upravnih organov smo pripravili seminar ZAKON O SPLOŠNEM UPRAVNEM POSTOPKU IN GRADNJA OBJEKTOV. Tekom seminarja vam bomo predstavili najpomembnejše pojme in pravila, ki  se jih morajo držati upravni organi in posledično tudi drugi udeleženci v postopku. 

Predstavili bomo vpliv Zakona o splošnem  upravnem postopku v fazi projektirana, pridobivanja gradbenega dovoljenja in niz problemov, ki se lahko pojavijo v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja. Zakon o splošnem upravnem postopku srečamo tudi v fazi gradnje objekta in na koncu ko za  zgrajeni objekt pridobivamo uporabno dovoljenje.

Znanje, ki ga boste pridobili na seminarju, vam bo pomagalo priti do rešitve, vezane na vaš projekt. V kolikor bomo k tem pripomogli mi, ki smo izvedli seminar, in vi, ki ste se ga udeležil, smo vsi opravili naše poslanstvo.

Za ogled predavanja boste prejeli 2 kreditni točki (2 KT)

Videogalerija

Prijava

Za ogled videoposnetkov morate biti prijavljeni.

Nazaj